In EnglishVaraa tunti

Lyhytterapia & mindfulness

Ajankohtaista tietoa näistä palveluistani löydät sivuilta: www.annepajari.fi

Ota yhteyttä:
anne@annepajari.fi, p. 040 5409931

*********************

LYHYTTERAPIA

Tarjoamani ratkaisukeskeinen lyhytterapia on matalan kynnyksen keskusteluapua, johon et tarvitse lääkärin lähetettä.

Terapiakeskusteluissa keskitymme löytämään haasteeseesi tai elämäntilanteeseesi uusia näkökulmia ja toimintatapoja sekä tunnistamaan ja vahvistamaan voimavarojasi ja kykyjäsi. Lyhytterapia soveltuu erityisen hyvin mm. uupumuksen ja jaksamisen haasteisiin, stressin hallintaan sekä ihmissuhteiden solmukohtien ratkaisemiseen. Lyhytterapia-keskustelut ovat myös oivallinen paikka pohtia omia arvoja, rajoja ja elämän suuntaviivoja.

Lyhytterapia ei ole psykoterapiaa/ Kelan korvaamaa terapiaa. Tyypillisesti lyhytterapia on kestoltaan 3-10 krt ja voimme yhdessä sopia ja suunnitella juuri sinun tilanteeseesi sopivan keston ja tapaamisvälit.

Tapaamistilani on Tampereen keskustassa, mutta lyhytterapia-tapaamiset onnistuvat mainiosti myös Zoomin välityksellä.

Olen vielä opiskelija, valmistun 03/24 ja valmistumiseeni asti teen terapiavastaanottoa edullisella hinnalla 35€/kerta (n. 60 min)

Lue lisää minusta ja terapiapalveluistani sivulta www.annepajari.fi

*********************

KURSSIT, TYÖPAJAT JA LUENNOT

Lue lisää palveluistani sivulta www.annepajari.fi

Tarjoan kursseja, työpajoja ja luentoja eri kokoisille ryhmille joko yrityksen tiloissa tai erikseen sovittavissa muissa tiloissa. Järjestän myös virtuaalisia työpajoja ja kursseja verkon kautta.

Esimerkkejä suosituimmista työpajoista/ kursseista:

  • Suklaameditaatio-työpaja 2 h
  • Palautuminen arjen kuormituksesta (2 – 6 h)
  • Mindfulness-työpajat (2 – 6 h) (erilaisia näkökulmia)
  • Stressinhallintaa arkeen -kurssi 5 – 8 viikkoa

Luennot yrityksille

Luennon (noin 1 tunti) aikana tutkitaan teorian ja käytännön esimerkkien ja kysymysasettelun avulla erilaisia palautumisen teemoja. Luennon aikana myös tehdään yksinkertaisia pieniä harjoituksia sekä annan vinkkejä ja helppoja työkaluja, joiden avulla voi edistää arjessa omia palautumisen keinojaan ja stressinhallintaa.

Luento on räätälöitävissä tarpeidenne ja kiinnostuksenne mukaisesti.

Esimerkkiteemoja:
Kokonaisvaltainen palautuminen
Mindfulness ja itsetuntemus stressinhallinnan apuna
Mindfulness-taidot työelämässä

Luento voidaan toteuttaa joko livenä erikseen sovittavassa paikassa tai etänä zoomin/ teamsin kautta

Työpajat yrityksille

Työpajat (2-3h) sisältävät sopivan yhdistelmän ajatuksia herättävää teoriaa, kiinnostavia, kokemuksellisia keskusteluja ja helppoja harjoituksia. Työpajan sisältö ja malli räätälöidään osallistujamäärän ja paikan/ toteutustavan (live/ etä) mukaan. Työpajan aihe voidaan myös räätälöidä tarpeidenne ja kiinnostuksenne mukaisesti juuri teille sopivaksi. Työpajojen teemat lähestyvät palautumista eri näkökulmista, kuten esimerkiksi:

Kokonaisvaltainen palautuminen
Mindfulness stressinhallinnan apuna
Mindfulness itsetuntemuksen oppaana
Mindfulness-taidot työelämässä
Tunnetaidot työelämässä
Stressi, ahdistus, masennus – epämiellyttävien tunteiden lieventäminen
Suklaameditaatio – tutustuminen tietoiseen läsnäoloon (*erittäin suosittu esim. tykypäivissä, pikkujouluissa jne.)

Kurssit ja valmennukset yrityksille

Teen myös pitkäjänteisempää työskentelyä stressin hallinnan ja työhyvinvoinnin teemojen parissa yritysten kanssa. Kurssit ja valmennukset räätälöidään teidän yrityksen ja henkilöstön tarpeiden mukaisesti. Tällöin voimme pureutua juuri teidän tiimin tai työyhteisön haasteisiin, kipupisteisiin ja hyvinvoinnin tavoitteisiin. Kurssit ja valmennukset voivat sisältää ryhmä- ja tiimiosallistumista, one-to-one -työskentelyä tai näiden yhdistelmää.

Kysy rohkeasti ideoita ja tarjousta! Räätälöin mielelläni juuri teidän ryhmälle sopivan työpajan, valmennuksen tai kurssin!

anne@annepajari.fi, p. 040 5409931

*********************

MINDFULNESS

Mindfulness on huomion tietoista suuntaamista nyt-hetken kokemukseen. Mindfulness-taidot ovat kaikista uskonnoista ja elämänkatsomuksista riippumattomia, opittavissa olevia taitoja.

Mindfulness-meditaatioharjoituksessa kohdistat huomion tiettyyn kohteeseen – usein hengitykseen, kehoaistimuksiin, kuulo- tai näköaistimuksiin, omiin ajatuksiin tai tunteisiin. Harjoituksessa on tarkoitus olla juuri tässä hetkessä ja palauttaa harhaileva mieli aina takaisin havainnoimaan sitä, mihin juuri sillä hetkellä on tarkoitus mieli kohdistaa, arvottamatta tai pyrkimättä muuttamaan mitään.

Mindfulness-harjoittelun vaikutuksia on tutkittu vuosikymmenten ajan tieteellisten tutkimusmenetelmien avulla. Aivokuvannuksissa on havaittu harjoittelun vaikuttavan myönteisellä tavalla aivojen solutason muutoksiin.

Harjoittelemalla säännöllisesti mindfulnessia voit parantaa muistiasi, keskittymiskykyäsi, oppimiskykyäsi, luovuuttasi sekä tunnetaitojasi. Reagoit myös stressiin aikaisempaa vähemmän ja palaudut stressistä nopeammin. Lisäksi immuunipuolustusjärjestelmäsi toiminta paranee, itsetuntemuksesi lisääntyy ja itsetuntosi paranee.

Järjestän erilaisia mindfulness-kursseja sekä workshoppeja eritasoisille harjoittelijoille. Kaikille avoimet kurssit löytyvät sivuilta www.annepajari.fi

PALAUTUMISOHJELMAT

Siinä missä mindfulness-harjoittelulla jumpataan mieltä, palautumisohjelmissa tavoitellaan hyvää oloa kehon kautta.

Palautumisohjelmat ovat kevyttä toiminnallista harjoittelua, jossa lempeä liike houkuttelee kehoa vapautumaan ja päästämään irti mahdollisista jännityksistä. Rentoutumisesta vastaava parasympaattinen hermosto pääsee aktivoitumaan, jolloin keho alkaa korjata ja purkaa kuormituksen ja stressin vaikutuksia. Kevyt, rauhallinen ja maadoittava liike vaikuttaa myös mielen tasolla. Mieli siirtyy suorittamisen tilasta kokemisen ja havainnoimisen tilaan.

*********************

Asiakkaitani

Tampere Business Campus TBC ry., OX2 Finland, Vahanen International Oy, Tampereen Tiivisteteollisuus Oy, Gofore Oyj, Enmac Oy, Tukes (Teolliset prosessit), Diakon Kotihoito, Lapsettomien yhdistys Simpukka ry., WSP Finland, Tampereen Sydänsairaala, Tays (talouspalvelut), Mehiläinen Terveyspalvelut Oy, M|A|B Powertec Oy, Tampereen kaupunki (Työllisyyspalvelut), Valio (taloushallinto), Ramboll Finland Oy, Toyme Lab Oy, Inion Oy, Titry ry., Kehitysvammaisten Palvelusäätiö, Juvenes-Yhtiöt Oy, Palvelualojen ammattiliitto PAM ry, Attendo, ateria- ja puhtauspalvelut, Lastenklinikoiden Kummit ry, Pukkila Oy Ab, Tehy Terveydenhoitajajaosto, Co-Engineering, UKK-instituutti (Tampereen Urheilulääkäriasema), Ylöjärven kaupunki (Kalliorinteen päiväkoti), Forenom, Kotikatu Pirkanmaa, Vihreän idean Martat ry, Tampereen kaupunkikonsernin vakuutuskassa, Kumppania Oy, Wasa Group

Font made from oNline Web Fonts is licensed by CC BY 3.0